• logo ungheni

Turism transfrontalier – 2 (proximitate cu Iași)

 • Informații

Turism transfrontalier – 2 (proximitate cu Iași)

Destinații turistice 3 zile/2 nopți

Ziua 1:

 • Vizită la Muzeul de Istorie și Etnografie. Aici sunt peste zece mii de exponate, grupate în colecții de arheologie, port popular, scoarțe și covoare, țesături tradiționale, ustensile de uz casnic, numismatică, fotografii, cărți vechi și documente, artă.
 • Vizită la edificiul Gării Feroviare. Este cel mai important nod feroviar din vestul Republicii Moldova. Aici garniturile ce ies din Republica Moldova trec de pe ecartament lat (standard sovietic) pe ecartament normal (standard european).
 • Vizită la Podul Eiffel. Este un pod metalic peste Prut dintre Ungheni (Republica Moldova) și comuna Ungheni (România). Podul a fost proiectat și construit de Gustave Eiffel, care fusese invitat la Ungheni de către Direcția căilor ferate din Basarabia. Numele oficial a fost adoptat la 20 aprilie 2012, în cadrul Ședinței Consiliului orășenesc Ungheni.
 • Plimbare în centrul orașului (Aleea de castani, Piața Independenței & Havuzul pietonal, Scuarul „Grigore Vieru”, Parcul ”Micul Cluj).

Ziua 2:

 • Vizită la Complexul Muzeal „Ograda bunicilor grijulii. Este o variantă perfectă pentru a evada din agitația orașului și a te relaxa.
 • Vizită la Masa lui Petru I sau locul istoric numit ‚‚Zamka’’ din satul Semeni, comuna Zagarancea, unde secole în urmă se presupune că s-au întâlnit domnitorul Moldovei Dimitrie Cantemir cu țarul rus Petru I. Aici a fost săpată o masă la care au stat și au cinstit boierii. Localnicii îi zic „Zamkă”.
 • Vizită la Cimitirul evreiesc din satul Sculeni cu monumente specifice din piatră;
 • Plimbare pe Strada Pietonală de pe Ștefan cel Mare care se potrivește iubitorilor de artă, de muzică, de plimbări, de cumpărături, de istorie și religie, de ceva bun de mâncat sau băut sau de sport (sunt tineri care făceau diverse scheme cu skateboardul, bicicletele sau trotinetele). Practic orice turist poate găsi ceva care să-i placă aici.

Ziua 3:

 • Vizită la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași, cea mai veche grădină botanică din România, care se întinde pe aproximativ 100 ha care includ lacuri și izvoare de apă minerală. Sectorul cel mai extins, dedicat florei și vegetației României, are o suprafață de 25 de hectare. Complexul de 12 sere ilustrează aspecte din flora și vegetația lumii: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale (cu o bogată colecție de cactuși), flori ornamentale etc.
 • Vizită la Complexul Muzeal Național Moldova Iași​​. Cu sediul aflat la Palatul Culturii, Complexul cuprinde 4 muzee de talie națională, un centru de cercetare și conservare – restaurare a Patrimoniului Cultural Național și șase obiective muzeale aflate pe teritoriul orașului și, respectiv, al județului Iași.
 • Vizită la Bojdeuca lui Ion Creangă, o casă din cartierul Țicău, Iași, în care a locuit între anii 1872 și 1889 marele povestitor Ion Creangă. Pragul acestei case a fost trecut și de Mihai Eminescu, bun prieten al lui Creangă. Căsuța, având două camere dispuse de o parte și de alta a unui antreu, a devenit muzeu memorial la 15 aprilie 1918, restaurări având loc în anii 1942 și 1985. Casa este înscrisă în Lista monumentelor istorice, având codul IS-IV-m-B-04328. Bojdeuca lui Ion Creangă este prima casă memorială din România. Primul muzeograf care a prezentat Bojdeuca celor ce veneau să o viziteze a avut dreptul să locuiască în mica bucătărioară din stânga intrării, împreună cu soția, trei copii și bunica.

Acest pachet turistic vă pune la dispoziție vizitarea de obiective turistice a orașului Ungheni și municipiului Iași din România, unde veți putea contempla frumusețea naturală îmbinată cu obiective culturale de importanță istorică a neamului românesc.

Ne întâlnim aici: