• logo ungheni

Muzeul de Istorie și Etnografie

  • Informații

Muzeul de Istorie și Etnografie

Muzeul a fost înfiinţat în anul 1967 la iniţiativa unui grup de intelectuali. Cu un profilul în istorie și etnografie, instituţia dispune şi de o colecţie de artă (pictură, grafică, sculptură, ceramică).

Muzeul are un patrimoniu de peste zece mii de exponate, grupate în colecţii de arheologie, port popular, scoarţe şi covoare, ţesături tradiţionale, ustensile de uz casnic, numismatică, fotografii, cărţi vechi şi documente, artă.

Muzeul prezintă publicului larg valoroase colecții de arheologie veche și din perioada medievală, o colecție valoroasă originală și deosebit de interesantă de țesături tradiționale moldovenești vechi (covoare și prosoape) din regiunea Ungheni, port tradițional, o serie de monumente autentice cioplite în stilul tradițional românesc, în lemn, din prima jumătate a secolului al XX-a.

Instituția găzduiește expoziții temporare de artă contemporană ale unor autori consacrați în domeniul artelor plastice la nivel național și internațional.

Muzeul de Istorie şi Etnografie din Ungheni este unica instituţie de profil din provincie care editează o publicaţie proprie – buletinul Pyretus.

Program de lucru

Luni – Vineri: 9:00 17:00

Sâmbăta: Zi liberă

Duminică: 10:00 14:00

Ne întâlnim aici:

municipiu Ungheni str. Romană 9, în incinta Palatului de Cultură