Despre proiect

O abordare integrată pentru dezvoltarea durabilă a producției de turism

Proiectul “O abordare integrată pentru dezvoltarea durabilă a producției de turism” a fost lansat pe data de 18 martie 2010 și este susținut financiar de către Comisia Europeană. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Provincia Veneția, Italia; Asociația Meșteșugurilor și Întreprinderilor Mici- Confartigianato, Italia; primăria orașului Kutaisi, Georgia și primăria orașului Ungheni, Republica Moldova. Am decis să ne implicăm în acest proiect deoarece considerăm absolut necesară promovarea turismului în orașul nostru.

Avem multe obiective turistice nevalorificate. Chiar și așezarea geografică a orașului Ungheni constituie o oportunitate pentru promovarea valorilor turistice. Ne mîndrim cu tradițiile, valorile și obiceiurile noastre naționale, specifice doar nouă, de aceea ar fi bine sa le facem cunoscute și turiștilor străini. Ne propunem să transformăm nu doar orașul Ungheni, ci și întreg raionul, într-o destinație turistică atractiva pentru vizitatorii tarii noastre. Atragind investitii in acest domeniu va fi imbunatatita si infrastructura orasului. Un rol deosebit de important in dezvoltarea si promovarea turismului in orasul Ungheni il constituie Agenda Locala 21 Ungheni, in cadrul careia au fost stabilite unele prioritati ce tin de dezvoltarea turismului in orasul Ungheni.

In cadrul proiectului sunt preconizate vizite de studiu si documentare in Italia, Georgia si Moldova, care urmaresc transferul catre parteneri a practicilor de succes asupra turismului durabil si marketingului teritorial deja introduse in destinatiile turistice adriatice.

Printre obiectivele de baza ale proiectului pot fi enumerate:

  1. Utilizarea resurselor intr-un mod durabil
  2. Reducerea supra-consumului si deseurilor (reciclarea deseurilor)
  3. Mentinerea diversitatii
  4. Integrarea turismului în responsabilitatea de planificare şi marketing-ul turismului.
  5. Sustinerea economiilor locale
  6. Implicarea comunităţilor locale şi Consultarea Actorilor Comunitari şi publicului

Durata de implementare a proiectului este de 2 ani, timp in care vor fi editate: Strategia de dezvoltare a turismului in Ungheni, materiale promotionale de turism: brosuri, filmulete, harti turistice, etc.

Mai multe detalii despre proiect puteti afla de pe pagina web: www.ciudad-programme.eu sau puteti accesa direct adresa electronica: www.ciudadprogramme.eu/grant_profile.php?lang=1&country_id=9&grant_id=21

logo CIUDAD EU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>